Návšteva generálnej matky

"Vytrvajte teda verne a s radosťou v začatom diele. Chráňte sa, hovorím, chráňte sa stratiť svoju horlivosť, lebo každý prísľub, ktorý vám dávam, splní sa v prehojnej miere. Teraz odchádzam. Vy zatiaľ pokračujte a robte to, čo máte robiť. Ale prv vás objímam a všetkým vám dávam bozk pokoja, vrúcne prosiac Boha, aby vás požehnal. In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti (Vmene Otca i Syna i Ducha Svätého). Amen."

Závet, Posledný odkaz sv. Angely

V tomto duchu prišli medzi nás.

 

Kto?

Generálna Matka sestier uršulínok Rímskej Únie sr. Cecilia

 so svojou radkyňou sr. Ann-Marie.

 

Kedy?

Od 18. 3. – 7.4. 2017

 

Čo sa dialo?

Povzbudzovali sme sa, svedčili sme o Ježišovi v našich životoch.

Ukázali sme svoje komunity, apoštolské diela, svoje okolie.

Zoznámili sme s nimi svojich spolupracovníkov, žiakov, študentov, priateľov sv. Angely.

 

Záver

Podľa odkazu sv. Angely chceme pokračovať a robiť to, čo máme robiť.

 

Prosba

Prosíme, sprevádzajte nás svojimi modlitbami a my sa chceme modliť 

a obetovať na vaše úmysly.

 

Vďaka!

NAJNOVŠIE ČLÁNKY

Generálna vizitácia

V sobotu 17. februára 2024 naša Slovenská provincia privítala sr. Agathu Lindu Chandru, OSU a o pár dní aj sr. Benignu Kaniu, OSU. Obe sestry k nám prišli z Ríma, z generalátu, na návštevu.

Čítať viac »

Odkrytie Božieho pohľadu a umenie prázdnych rúk

Sestry uršulínky nedávno privítali sr. Veroniku Baráthovú, aby viedla duchovnú obnovu zameranú na identitu ženy a hľadanie Božieho pohľadu na každodenné situácie v zasvätenom živote. Sr. Veronika Baráthová, sa venovala téme “Žena v zasvätenom živote”, kde zdôraznila význam vzťahu s Ježišom a jeho premieňajúci vplyv na všetky ostatné vzťahy.

Čítať viac »

STRETNUTIE REHOĽNÍKOV O UMELEJ INTELIGENCII: AI GETTIN GREADY FOR THE AGE OF AI

V Bratislave sa uskutočnilo pútavé stretnutie rehoľníkov zorganizované sestrami uršulínkami, ktoré sa venovalo téme umelej inteligencie (AI). Viac ako 30 účastníkov sa zišlo, aby sa naučili viac o AI od Martina Krčka, experta na túto oblasť. Prednášky zahŕňali dôležité aspekty ako prečo je AI dôležitá, jej základné fungovanie a možnosti využitia.

Čítať viac »

Návšteva apoštolského nuncia

Uršulínsky kláštor bol prvým sídlom apoštolskej nunciatúry po vyhlásení vzniku Slovenskej republiky 1. januára 1993.
Túto spätosť spojenú s príležitosťou oslavy sviatku Loretánskej Panny Márie v nedeľu 10.12.2023 sme využili k tomu, aby sme pozvali na návštevu súčasného apoštolského nuncia na Slovensku.

Čítať viac »

Uršulínka v slume

Sestra Kevina Ekal, OSU pracuje v druhom najväčšom slume na svete
Naše školy v Trnave spolu s komunitou sestier uršulínok sa rozhodli podporiť prácu sestry Keviny Ekal, OSU v Keni, Nairobi.
Vďaka štedrosti žiakov a rodičov, námahám učiteľov sa v misijnej aktivite „misijný koláč“ s podporou sestier podarilo vyzbierať 2000€ pre prácu sestry Keviny v slume.

Čítať viac »