Odteraz spolu

Prvého septembra 2019 po dlhom rozlišovaní sestier aj ich spolupracovníkov materská, základná škola a gymnázium sv. Uršule v Bratislave vykročili do nového školského roka ako Spojená škola sv. Uršule. Veríme, že spojenie síl vytvorí väčší priestor pre kvalitnejšie vzdelávanie a výchovu na základe princípov meričiánskej pedagogiky.

Plnosť darov Ducha Svätého sme si na začiatku školského roka vyprosovali v Katedrále sv. Martina spoločnou sv. omšou. Slávnosť pokračovala neformálnym stretnutím na agapé.

Viac o škole sa dozviete na tu: www.ursula.sk

Vďačnosť je prvý pocit ktorý sa vo mne objavuje, keď stojím na prahu nového školské roka 2019/2020. Slovo „Serviam“ je v znaku našej školy a je mottom všetkých uršulínskych škôl na celom svete. Pochádza z latinčiny a znamená „Budem slúžiť“ Bohu a ľuďom. Učí nás zabúdať na seba a myslieť na druhých. Teším sa, že v tomto školskom roku som pozvaný do tejto služby slúžiť aj ja.  

ALEXANDER JAKUBČO
riaditeľ školy

NAJNOVŠIE ČLÁNKY

Generálna vizitácia

V sobotu 17. februára 2024 naša Slovenská provincia privítala sr. Agathu Lindu Chandru, OSU a o pár dní aj sr. Benignu Kaniu, OSU. Obe sestry k nám prišli z Ríma, z generalátu, na návštevu.

Čítať viac »

Odkrytie Božieho pohľadu a umenie prázdnych rúk

Sestry uršulínky nedávno privítali sr. Veroniku Baráthovú, aby viedla duchovnú obnovu zameranú na identitu ženy a hľadanie Božieho pohľadu na každodenné situácie v zasvätenom živote. Sr. Veronika Baráthová, sa venovala téme “Žena v zasvätenom živote”, kde zdôraznila význam vzťahu s Ježišom a jeho premieňajúci vplyv na všetky ostatné vzťahy.

Čítať viac »

STRETNUTIE REHOĽNÍKOV O UMELEJ INTELIGENCII: AI GETTIN GREADY FOR THE AGE OF AI

V Bratislave sa uskutočnilo pútavé stretnutie rehoľníkov zorganizované sestrami uršulínkami, ktoré sa venovalo téme umelej inteligencie (AI). Viac ako 30 účastníkov sa zišlo, aby sa naučili viac o AI od Martina Krčka, experta na túto oblasť. Prednášky zahŕňali dôležité aspekty ako prečo je AI dôležitá, jej základné fungovanie a možnosti využitia.

Čítať viac »

Návšteva apoštolského nuncia

Uršulínsky kláštor bol prvým sídlom apoštolskej nunciatúry po vyhlásení vzniku Slovenskej republiky 1. januára 1993.
Túto spätosť spojenú s príležitosťou oslavy sviatku Loretánskej Panny Márie v nedeľu 10.12.2023 sme využili k tomu, aby sme pozvali na návštevu súčasného apoštolského nuncia na Slovensku.

Čítať viac »