Duchovná obnova v Šaštíne 3v1

V dňoch 8.2.-10.2. 2020 sme sa s mladými ľuďmi v Šaštíne obnovovali  – pri našej Panne Márii Sedembolestnej.

Téma 3v1 spojila 35 mladých ľudí z celého Slovenska vo veku od 17-37 rokov. Do programu sa zapojilo 7 sestier z 3 komunít + spolupracovníci, p. Michal paulín (náš bývalý žiak z Gam-u v Trnave).

Aby sme sa lepšie spoznali, tak sme po úvodnej sv. omši a výdatnej večeri mali zábavnú zoznamovačku, po ktorej pokračoval večer chvál a adorácia. Byť s Ježišom o samote pri nočnej adorácii sme všetci ocenili ako vzácny čas a tak sme sa vystriedali v samostatnej poklone z piatka na sobotu a zo soboty na nedeľu.

V sobotu sme sa zamýšľali nad otázkou Láska k sebe, Láska k druhým, Láska k Bohu. Mali sme pozvaných manželov, ktorí nám porozprávali svedectvo svojho spolunažívania v manželstve a rodičovstve. Nedeľu sme slávili s veriacimi farnosti na sv. omši v bazilike a po sv. omši sme mali tvorivé doobedie, aby sme si z duchovnej obnovy odniesli symbol – vyrobený ako pamiatku na spoločne strávený čas s Bohom a mladými, s ktorými sme sa veľmi rýchlo zblížili a aj oni s nami.

Veď si prečítajte, čo napísali:-)

„Úžasný čas strávený v skupinách,
s kamarátmi,
ale aj s Bohom!“
Ján, 18 rokov

„Duchovná obnova bola pre mňa veľkým duchovným aj osobnostným obohatením. Spoznala som super ľudí, Pán Boh ma uzdravil z trápenia… Som vďačná za požehnaný čas.“
Mária, 24 rokov

„Ďakujem za pekný čas s Bohom aj
s ľuďmi a možnosť načerpať duchovnej posily do ďalších dní.“
Michal, 27 rokov

„Duchovná obnova mi dala nový pohľad na mnohé veci a otvorila moje srdce voči Bohu.“
Barbora 23 rokov

„Ježiš mi ukazoval moju pravú tvár a cez
túto obnovu som sa k nemu viac priblížil.“
Róbert, 18 rokov

NAJNOVŠIE ČLÁNKY

Odkrytie Božieho pohľadu a umenie prázdnych rúk

Sestry uršulínky nedávno privítali sr. Veroniku Baráthovú, aby viedla duchovnú obnovu zameranú na identitu ženy a hľadanie Božieho pohľadu na každodenné situácie v zasvätenom živote. Sr. Veronika Baráthová, sa venovala téme “Žena v zasvätenom živote”, kde zdôraznila význam vzťahu s Ježišom a jeho premieňajúci vplyv na všetky ostatné vzťahy.

Čítať viac »

STRETNUTIE REHOĽNÍKOV O UMELEJ INTELIGENCII: AI GETTIN GREADY FOR THE AGE OF AI

V Bratislave sa uskutočnilo pútavé stretnutie rehoľníkov zorganizované sestrami uršulínkami, ktoré sa venovalo téme umelej inteligencie (AI). Viac ako 30 účastníkov sa zišlo, aby sa naučili viac o AI od Martina Krčka, experta na túto oblasť. Prednášky zahŕňali dôležité aspekty ako prečo je AI dôležitá, jej základné fungovanie a možnosti využitia.

Čítať viac »

Návšteva apoštolského nuncia

Uršulínsky kláštor bol prvým sídlom apoštolskej nunciatúry po vyhlásení vzniku Slovenskej republiky 1. januára 1993.
Túto spätosť spojenú s príležitosťou oslavy sviatku Loretánskej Panny Márie v nedeľu 10.12.2023 sme využili k tomu, aby sme pozvali na návštevu súčasného apoštolského nuncia na Slovensku.

Čítať viac »

Uršulínka v slume

Sestra Kevina Ekal, OSU pracuje v druhom najväčšom slume na svete
Naše školy v Trnave spolu s komunitou sestier uršulínok sa rozhodli podporiť prácu sestry Keviny Ekal, OSU v Keni, Nairobi.
Vďaka štedrosti žiakov a rodičov, námahám učiteľov sa v misijnej aktivite „misijný koláč“ s podporou sestier podarilo vyzbierať 2000€ pre prácu sestry Keviny v slume.

Čítať viac »

Stretnutie sestier

Počas jesenných prázdnin sa v komunite v Suchej nad Parnou uskutočnila provinciálna konferencia a tiež mimoriadna provinciálna kapitula. Nakoľko to bola kapitula celej provincie, mali sme príležitosť stretnúť sa takmer všetky a zdieľať naše sesterstvo.

Čítať viac »