Karanténa

Aj pre nás – sestry / vo väčšine zamestnané v školstve – výchove / nastal čas rozlišovania ako môžeme byť nápomocné svojmu okoliu.

Prišiel aj čas návratu k duchovnejšiemu prežívaniu svojho zasnúbenia sa s Ježišom.

Nadišiel iný denný program, ako doteraz. A tak okrem elektronického učenia vybavovačiek pri odubytovaní sa študentiek na internátoch a iných doterajších služieb každej z nás… sme sa začali pýtať v čom máme byť blízke Ježišovi a dušiam v okolí.

Všeobecná výzva a potreba šiť rúška nám pomohla sadnúť k šijacím strojom a pre niektoré sestry aj výzva naučiť sa šiť na stroji.

Od Bratislavy cez Modru a Trnavu až po Košice sme túto výzvu prijali. Rúška sa šili a šijú pre seniorov v domovoch dôchodcov, pacientov v nemocniciach, pre potreby mesta Modra a Arcidiecéznu charitu v Košiciach (krízové centrá pre rodiny, bezdomovci …).

V ďalšej výzve „Služba ucha“ telefónom vypočujeme zväčša seniorov, ale aj mladších ľudí ako prežívajú svoj čas odlúčenia sa s blízkymi kvôli pandémii a izolácii počas nej.

Tiež chceme byť príkladom pre našich študentov – dobrovoľníkov pri nákupoch ľuďom, ktorí sú na túto službu odkázaní.

Dokedy???? Nevieme!!!

Ale naša prvoradá služba je byť na kolenách a prosiť Otca, Syna v Duchu Svätom zastavenie
pandémie podľa Jeho vôle a odovzdávať náš národ, celý svet pod ochranu Sedembolestnej P. Márii – našej patrónky.

NAJNOVŠIE ČLÁNKY

Odkrytie Božieho pohľadu a umenie prázdnych rúk

Sestry uršulínky nedávno privítali sr. Veroniku Baráthovú, aby viedla duchovnú obnovu zameranú na identitu ženy a hľadanie Božieho pohľadu na každodenné situácie v zasvätenom živote. Sr. Veronika Baráthová, sa venovala téme “Žena v zasvätenom živote”, kde zdôraznila význam vzťahu s Ježišom a jeho premieňajúci vplyv na všetky ostatné vzťahy.

Čítať viac »

STRETNUTIE REHOĽNÍKOV O UMELEJ INTELIGENCII: AI GETTIN GREADY FOR THE AGE OF AI

V Bratislave sa uskutočnilo pútavé stretnutie rehoľníkov zorganizované sestrami uršulínkami, ktoré sa venovalo téme umelej inteligencie (AI). Viac ako 30 účastníkov sa zišlo, aby sa naučili viac o AI od Martina Krčka, experta na túto oblasť. Prednášky zahŕňali dôležité aspekty ako prečo je AI dôležitá, jej základné fungovanie a možnosti využitia.

Čítať viac »

Návšteva apoštolského nuncia

Uršulínsky kláštor bol prvým sídlom apoštolskej nunciatúry po vyhlásení vzniku Slovenskej republiky 1. januára 1993.
Túto spätosť spojenú s príležitosťou oslavy sviatku Loretánskej Panny Márie v nedeľu 10.12.2023 sme využili k tomu, aby sme pozvali na návštevu súčasného apoštolského nuncia na Slovensku.

Čítať viac »

Uršulínka v slume

Sestra Kevina Ekal, OSU pracuje v druhom najväčšom slume na svete
Naše školy v Trnave spolu s komunitou sestier uršulínok sa rozhodli podporiť prácu sestry Keviny Ekal, OSU v Keni, Nairobi.
Vďaka štedrosti žiakov a rodičov, námahám učiteľov sa v misijnej aktivite „misijný koláč“ s podporou sestier podarilo vyzbierať 2000€ pre prácu sestry Keviny v slume.

Čítať viac »