Ako sa stať slúžiacim lídrom?

V dňoch od 9. – 10. 7. 2018 sa uskutočnila konferencia v Bratislave o vodcovstve a zúčastnili sa jej sestry z viacerých európskych provincií. Hlavným speakrom bol Marián Kolník a zúčastnené sestry uviedol do kontextu 21. storočia, kde sme sa presunuli z formálnej autority k morálnej autorite a od pozície „šéfa“ riadiaceho tím, k pozícii „šéfa“ zodpovedného za výsledky celého tímu vďaka zodpovednosti každého jej člena. Vyzdvihol aj Angelu Merici a jej štýl vodcovstva zameraný na múdrosť a odvahu. Vodcovstvo v duchu Angely v sebe zahŕňa:

  • vernosť a záujem o zverené duše,
  • nebojácnosť,
  • trpezlivosť a vytrvalosť,
  • ísť za jedným motívom: Božia sláva a dobro duší,
  • byť ženou nádeje a viery v Boha,
  • byť pokorná a žiadať všetko od Boha,
  • byť slúžiacim vodcom.

NAJNOVŠIE ČLÁNKY

Odkrytie Božieho pohľadu a umenie prázdnych rúk

Sestry uršulínky nedávno privítali sr. Veroniku Baráthovú, aby viedla duchovnú obnovu zameranú na identitu ženy a hľadanie Božieho pohľadu na každodenné situácie v zasvätenom živote. Sr. Veronika Baráthová, sa venovala téme “Žena v zasvätenom živote”, kde zdôraznila význam vzťahu s Ježišom a jeho premieňajúci vplyv na všetky ostatné vzťahy.

Čítať viac »

STRETNUTIE REHOĽNÍKOV O UMELEJ INTELIGENCII: AI GETTIN GREADY FOR THE AGE OF AI

V Bratislave sa uskutočnilo pútavé stretnutie rehoľníkov zorganizované sestrami uršulínkami, ktoré sa venovalo téme umelej inteligencie (AI). Viac ako 30 účastníkov sa zišlo, aby sa naučili viac o AI od Martina Krčka, experta na túto oblasť. Prednášky zahŕňali dôležité aspekty ako prečo je AI dôležitá, jej základné fungovanie a možnosti využitia.

Čítať viac »

Návšteva apoštolského nuncia

Uršulínsky kláštor bol prvým sídlom apoštolskej nunciatúry po vyhlásení vzniku Slovenskej republiky 1. januára 1993.
Túto spätosť spojenú s príležitosťou oslavy sviatku Loretánskej Panny Márie v nedeľu 10.12.2023 sme využili k tomu, aby sme pozvali na návštevu súčasného apoštolského nuncia na Slovensku.

Čítať viac »