Uršulínky v Zákamennom

Do Zákamenného sme prišli 2. septembra 2020 na pozvanie pána farára Cyrila Hamráka a veriacich. Zatiaľ na jeden rok. Nové spoločenstvo v krásnej oravskej dedine tvoria tri sestry: sr. Uršuľa, sr. Terezka a sr. Antónia. Patrónkou našej misie je sv. Mária od Vtelenia.
Našou hlavnou úlohou je apoštolát vo farnosti, teda spolupráca s pánom farárom. V tomto čase pandémie je to najmä modlitba. Spoločne sa modlíme v kostole a tieto pobožnosti sú vysielané online na Facebooku i na Youtube.
Začali sme stretnutia prípravy birmovancov, ale z dôvodu núdzového stavu sme museli túto prípravu presunúť do online priestoru.
Stretávame sa jednotlivo s rodinami, sr. Antónia individuálne učí niekoľko detí hru na gitaru, navštevujeme starších ľudí, sr. Uršuľa niekoľkým roznáša sv. prijímanie, sr. Terezka sa podieľa na prípravných prácach Kurzu dobrého pastiera. S túžbou očakávame ukončenie núdzového stavu, aby sme mohli začať so záujmovými krúžkami v škole, stretnutiami s deťmi a mladými…
Všetko vkladáme do modlitby.

NAJNOVŠIE ČLÁNKY

Generálna vizitácia

V sobotu 17. februára 2024 naša Slovenská provincia privítala sr. Agathu Lindu Chandru, OSU a o pár dní aj sr. Benignu Kaniu, OSU. Obe sestry k nám prišli z Ríma, z generalátu, na návštevu.

Čítať viac »

Odkrytie Božieho pohľadu a umenie prázdnych rúk

Sestry uršulínky nedávno privítali sr. Veroniku Baráthovú, aby viedla duchovnú obnovu zameranú na identitu ženy a hľadanie Božieho pohľadu na každodenné situácie v zasvätenom živote. Sr. Veronika Baráthová, sa venovala téme “Žena v zasvätenom živote”, kde zdôraznila význam vzťahu s Ježišom a jeho premieňajúci vplyv na všetky ostatné vzťahy.

Čítať viac »

STRETNUTIE REHOĽNÍKOV O UMELEJ INTELIGENCII: AI GETTIN GREADY FOR THE AGE OF AI

V Bratislave sa uskutočnilo pútavé stretnutie rehoľníkov zorganizované sestrami uršulínkami, ktoré sa venovalo téme umelej inteligencie (AI). Viac ako 30 účastníkov sa zišlo, aby sa naučili viac o AI od Martina Krčka, experta na túto oblasť. Prednášky zahŕňali dôležité aspekty ako prečo je AI dôležitá, jej základné fungovanie a možnosti využitia.

Čítať viac »