ZŠ Angely Merici na rádiu Lumen

V stredu 7. apríla 2021 bola v katolíckom Rádiu Lumen odvysielaná relácia Lupa, v ktorej bola predstavená naša Základná škola s materskou školou Angely Merici v Trnave.

Do prípravy tejto relácie sa zapojili pedagogickí zamestnanci školy, sestry uršulínky, otec František Fedorišin, rodičia našich žiakov i samotní žiaci.

V relácii odzneli slová našej súčasnej riaditeľky, ale i bývalej riaditeľky, Márie Císarovej, ktorá sa dotkla aj histórie školy. Pani zástupkyne sa zdieľali s tým, akým výzvam čelí škola v časoch pandémie Covid-19 a ako ich zvláda.

Duchovný život sa prelínal takmer vo všetkých predstavovaných oblastiach školy a je jej podstatnou súčasťou. Učitelia, ktorí mali možnosť učiť aj na štátnej škole, oceňovali práve túto stránku našej uršulínskej školy.

Okrem vyzdvihnutia kvalitného výchovno-vzdelávacieho procesu v rámci vyučovacích hodín a krúžkov v Centre voľného času boli predstavené aj prvky mericiánskej pedagogiky (typické pre uršulínske školy), výchova k dobrovoľníctvu v duchu Serviam, vyučovanie inšpirované Katechézami dobrého pastiera, prvky Hejného matematiky už v MŠ a mnoho iného.

Po vypočutí relácie zostáva vo mne pocit hrdosti, že môžem učiť na tejto škole, ktorá v sebe nesie svoju históriu (stopy mnohých bývalých pedagógov a absolventov, ktorí zostávajú s našou základnou školou spojení dodnes), ale i veľký potenciál do budúcnosti.

sestra Mária, OSU

Reláciu si môžete vypočuť tu.

NAJNOVŠIE ČLÁNKY

Generálna vizitácia

V sobotu 17. februára 2024 naša Slovenská provincia privítala sr. Agathu Lindu Chandru, OSU a o pár dní aj sr. Benignu Kaniu, OSU. Obe sestry k nám prišli z Ríma, z generalátu, na návštevu.

Čítať viac »

Odkrytie Božieho pohľadu a umenie prázdnych rúk

Sestry uršulínky nedávno privítali sr. Veroniku Baráthovú, aby viedla duchovnú obnovu zameranú na identitu ženy a hľadanie Božieho pohľadu na každodenné situácie v zasvätenom živote. Sr. Veronika Baráthová, sa venovala téme “Žena v zasvätenom živote”, kde zdôraznila význam vzťahu s Ježišom a jeho premieňajúci vplyv na všetky ostatné vzťahy.

Čítať viac »