Webinár Kam kráčam?

So sestrami uršulínkami to bolo duchovné, ale pri zemi. Cez internet, ale na jednej vlne. Na vážne témy, ale s humorom.
účastníčka webinára

V piatky 12. marca – 18. júna sme v dvojtýždňových intervaloch organizovali webinár pre mladé ženy o rozlišovaní v živote a v povolaní. Vďaka online forme sa k nám mohli pridať dievčatá z rôznych kútov Slovenska.

Spolu sme sa pozerali na všetko, čo nás v našom rozhodovaní ovplyvňuje a čo nám môže pomôcť správne rozlíšiť to, čo od nás Pán chce.

Dievčatám sme zároveň dali možnosť využiť službu duchovného doprevádzania a osobné rozhovory.

Webinár sme ukončili spoločným stretnutím a spoločným stretnutím v komunite v Trnave. Vidieť sa z tváre do tváre je predsa len iné, ako vidieť sa iba na obrazovke počítača.

Ak by ste sa aj vy chceli v budúcnosti zúčastniť nášho webinára, ozvite sa nám. (Kontakt tu)

Prikladáme niekoľko postrehov od tých, ktoré ho absolvovali:

Webinár mi pomohol hlbšie nahliadnuť do svojho vnútra a vážiť si jedinečnosť svojho duchovného života. Zároveň som si prostredníctvom neho uvedomila, že každý vzťah potrebuje čas a trpezlivosť. Vďaka tomu som zistila, že Pán Boh má s každým z nás osobitný plán a teda otázka: Kam kráčam? sa v mojom živote zmenila na otázku: S kým kráčam?

Som vďačná za tento webinár, čas a lásku, ktoré sestry venovali príprave a modlitbám. Páčilo sa mi, ako témy nadväzovali a že boli zapojené rôzne aktivity a zdieľania, kde sme sa mohli spoznávať a povzbudiť navzájom a kde sme spoznávali viac aj Boha a seba.

Počas webinára som zažila viacero "aha" momentov. Témy boli pekne spracované a nikdy nebolo toho veľmi veľa, takže dalo sa to "stráviť". Sestry to zvykli "prikoreniť" nejakým tým svedectvom či vtipnou príhodou, a to dotváralo celkový dojem priateľskej atmosféry.

Ak sa stále nevieš rozhodnúť a rozmýšľaš nad povolaním, prihlás sa. Podľa mňa by to mala absolvovať každá žena. Veľmi uzdravujúce, oslobodzujúce slová, naplňujúce podnety. Neviem asi ani slovami vyjadriť, čo mi to dalo. Krajšie piatky si neviem asi predstaviť.

NAJNOVŠIE ČLÁNKY

Generálna vizitácia

V sobotu 17. februára 2024 naša Slovenská provincia privítala sr. Agathu Lindu Chandru, OSU a o pár dní aj sr. Benignu Kaniu, OSU. Obe sestry k nám prišli z Ríma, z generalátu, na návštevu.

Čítať viac »

Odkrytie Božieho pohľadu a umenie prázdnych rúk

Sestry uršulínky nedávno privítali sr. Veroniku Baráthovú, aby viedla duchovnú obnovu zameranú na identitu ženy a hľadanie Božieho pohľadu na každodenné situácie v zasvätenom živote. Sr. Veronika Baráthová, sa venovala téme “Žena v zasvätenom živote”, kde zdôraznila význam vzťahu s Ježišom a jeho premieňajúci vplyv na všetky ostatné vzťahy.

Čítať viac »

STRETNUTIE REHOĽNÍKOV O UMELEJ INTELIGENCII: AI GETTIN GREADY FOR THE AGE OF AI

V Bratislave sa uskutočnilo pútavé stretnutie rehoľníkov zorganizované sestrami uršulínkami, ktoré sa venovalo téme umelej inteligencie (AI). Viac ako 30 účastníkov sa zišlo, aby sa naučili viac o AI od Martina Krčka, experta na túto oblasť. Prednášky zahŕňali dôležité aspekty ako prečo je AI dôležitá, jej základné fungovanie a možnosti využitia.

Čítať viac »

Návšteva apoštolského nuncia

Uršulínsky kláštor bol prvým sídlom apoštolskej nunciatúry po vyhlásení vzniku Slovenskej republiky 1. januára 1993.
Túto spätosť spojenú s príležitosťou oslavy sviatku Loretánskej Panny Márie v nedeľu 10.12.2023 sme využili k tomu, aby sme pozvali na návštevu súčasného apoštolského nuncia na Slovensku.

Čítať viac »