Serviam v Modre

Každá naša komunita v tomto čase pandémie načúva potrebám ľudí a snaží sa nájsť cesty a spôsoby ako na ne odpovedať a tak napĺňať SERVIAM v každodennom živote v šľapajach sv. Angely s učenlivosťou k Svätému Duchu.

Tri sestry našej komunity dostali veľký dar v Cirkvi a to, že môžu byť mimoriadne vysluhovateľky sv. prijímania vo farnosti, prinášať živého Krista v Eucharistii i starým a chorým farníkom do ich domácností. Jednu z potrieb, ktorú sme v tomto čase COVIDU-19 vnímali v našej modranskej farnosti, bola najzákladnejšia potreba každého človeka, potreba Boha – ako sa píše v našich Stanovách. Ľudia túžia po posile živého Chleba, po Lekárovi duše a tela. Preto sme sa ponúkli do každodennej dvojhodinovej služby (v nedeľu štvorhodinovej) v našom farskom kostole, kedy v čase obmedzení verejných slávení bohoslužieb, ľudia majú možnosť prichádzať modliť sa súkromne do kostola a my sme im k dispozícii, aby mohli individuálne prijať Najsvätejšiu Sviatosť. Prichádzajú hladní a smädní po Bohu a odchádzajú z chrámu posilnení, s nádejou a vďakou, že náš Boh je Emanuel – Boh s nami, i v tomto čase pandémie. A prichádzajú ľudia aj z iných okolitých farností, vďační za túto službu, ktorú im tu v Modre môžeme ponúknuť.

NAJNOVŠIE ČLÁNKY

Generálna vizitácia

V sobotu 17. februára 2024 naša Slovenská provincia privítala sr. Agathu Lindu Chandru, OSU a o pár dní aj sr. Benignu Kaniu, OSU. Obe sestry k nám prišli z Ríma, z generalátu, na návštevu.

Čítať viac »

Odkrytie Božieho pohľadu a umenie prázdnych rúk

Sestry uršulínky nedávno privítali sr. Veroniku Baráthovú, aby viedla duchovnú obnovu zameranú na identitu ženy a hľadanie Božieho pohľadu na každodenné situácie v zasvätenom živote. Sr. Veronika Baráthová, sa venovala téme “Žena v zasvätenom živote”, kde zdôraznila význam vzťahu s Ježišom a jeho premieňajúci vplyv na všetky ostatné vzťahy.

Čítať viac »

STRETNUTIE REHOĽNÍKOV O UMELEJ INTELIGENCII: AI GETTIN GREADY FOR THE AGE OF AI

V Bratislave sa uskutočnilo pútavé stretnutie rehoľníkov zorganizované sestrami uršulínkami, ktoré sa venovalo téme umelej inteligencie (AI). Viac ako 30 účastníkov sa zišlo, aby sa naučili viac o AI od Martina Krčka, experta na túto oblasť. Prednášky zahŕňali dôležité aspekty ako prečo je AI dôležitá, jej základné fungovanie a možnosti využitia.

Čítať viac »